به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» در سال های اخیر همواره رهبر معظم انقلاب تاکید بر تشکیل دولتی جوان و حزب اللهی را دارند و راه برون رفت از مشکلات کشور را این دولت میدانند.
رهبری در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی سال 99 گفتند: من البتّه -همچنان که قبلاً هم در سال گذشته تأکید کردم و مکرّر هم گفتهام- به دولت جوان و حزباللهی معتقدم و به آن امیدوارم و البتّه دولت جوان صرفاً به معنای این نیست که باید یک رئیس دولت جوان، آن هم مثلاً جوان به معنای ۳۲ ساله داشته باشد؛ نه، دولت جوان، [یعنی] یک دولت سرِ پا و بانشاط و آمادهای که در سنینی باشد که بتواند تلاش کند و کار بکند و خسته و از کارافتاده نباشد؛ منظور این است. بعضیها تا سنین بالا هم به یک معنا جوانند؛ حالا همین شهید عزیزی که شما از او اسم بردید -شهید سلیمانی، و بنده شب و روز به یاد او هستم- شصت و چند سال سنّش بود، ایشان که خیلی جوان نبود؛ اگر دَه سال دیگر هم زنده میماند و بنده زنده میماندم و بنا بود که من مشخّص بکنم، او را در همین جا نگه میداشتم، یعنی کنار نمیگذاشتم او را که جوان هم نبود. بنابراین بعضی اوقات افرادی که در سنین جوانی هم نیستند، کارهای جوانانهی خوبی را میتوانند انجام بدهند. به هر حال به نظر من علاج مشکلات کشور، دولت جوان حزباللهی و جوان مؤمن است که میتواند کشور را از راههای دشوار عبور بدهد.
رهبر معظم انقلاب از دولت جوان انقلابی اسم بردند اما همواره تاکید بر این دارند که دولت جوان نه به این معنی که از تجربه مجربین استفاده نشود. ایشان در سخنرانی تلویزیونی سالروز قیام ۱۹ دی فرمودند: یک بار گفتهام که دولت جوان حزباللهی باید سرِ کار بیاید، یک بار هم گفتهام که صلاح نیست از مجرّبین استفاده نشود. بعضیها گفتند چطور؟ اینها با هم نمیسازد. من عرض میکنم نه، اینها با هم میسازد، اینها با همدیگر هیچ منافاتی ندارد. ببینید، من معتقد به تکیهی به نیروهای جوانم [و به این] اعتقاد راسخ دارم؛ مال امروز هم نیست، از قدیم بنده چنین اعتقادی داشتم. معنای اعتماد به نیروهای جوان این است که اوّلاً در برخی از مدیریّتهای مهم کشور از جوانها استفاده بشود و به جوانها اعتماد بشود؛ ثانیاً از ابتکارهایی که انجام میدهند و حرکت اینها و حوصله و نشاط کار اینها استقبال بشود.
ایشان در بخشی دیگر از سخانانشان گفتند: اینکه ما میگوییم در مدیریّتها از اینها (جوانها) استفاده بشود، معنایش این نیست که نسل قبلی را بکلّی بشوریم بگذاریم کنار! نه، بر حسب اقتضا، یک جا مدیریّت یک جوان، یک جا مدیریّت یک فرد مجرّب و کارکشته.
در انتخابات 28 خرداد 1400، آن هم در وضعیت بسیار سخت و کرونایی مردم به سید ابراهیم رئیسی با بیش از 18 میلیون رأی به عنوان نماد تفکر انقلابی رای دادند. اکنون ملت شکلگیری یک دولت جوان حزباللهی در تراز انقلاب اسلامی را در انتظار نشستهاند. این انتظار به حق، از آن روست که عبور از مشکلات کنونی و شتاببخشی به حرکت انقلاب اسلامی براساس بیانیه گام دوم با شاخصههای اصلی «خودسازی»، «جامعهپردازی» و «تمدنسازی»، فقط با تشکیل یک دولت انقلابی آن هم به معنای دقیق کلمه در عمل میسر است.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در سالهای اخیر و به ویژه در آستانه انتخابات، راه حل مشکلات کشور و مردم را، در اتخاذ رویکردهای انقلابی و مدیریت جهادی از سوی مدیران و کارگزاران دانسته، بر همین مبنا و منطق فرمودند: «راه علاج دردهای مزمن کشور، حضور پرشور مردم در انتخابات و بعد انتخاب یک فرد اصلح، یک فرد مناسب برای ریاستجمهوری است.» مردم نیز با وجود همه مشکلات، نارضایتیها و گلهمندیها، به فراخوان رهبر معظم انقلاب اسلامی برای شرکت در انتخابات لبیک گفته و به فردی اصلح برای ریاستجمهوری در تراز انقلاب اسلامی رای دادند.
رئیس جمهور رئیسی نیز در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب و تحقق گام دوم انقلاب در انتخاب وزرای خود با انتخاب اشخاصی همچون حجت الله عبدالملکی و حسین باغگلی به همراه اشخاصی همچون بهرام عین اللهی و رسم قاسمی نشان داد هم از جوانان و هم از مجربین استفاده کرد.
بدون تردید با تشکیل یک دولت جوان حزباللهی از سوی رئیسجمهور محترم که در ادبیات ایشان، همواره دولت مردمی قوی تحولگرا بیان میشود اما برای رسیدن به آیندهای امیدآفرین و اعتمادساز، به دو نکته اساسی باید توجه داشت:
هوشیاری نسبت به توطئهها و کارشکنیهای جبهه استکبار
جبهه استکبار با محوریت آمریکا، تمام توان و امکان خود را برای جلوگیری از موفقیت یک دولت انقلابی در ایران، برای علاج مشکلات و درمان دردهای مزمن ناشی از تفکرات غیر انقلابی و غربگرایانه به کار خواهد بست. به طور قطع جریان ضد انقلاب، معاندین، برخی از جریانها با تفکر غربگرایی و دیگر عناصر قدرتطلب انحرافی و شبکههای مافیایی اقتصادی، همگی با کارشکنی در مسیر دولت و ملت یاری کننده جبهه استکبار برای ناکام گذاشتن دولت رئیسی در راستای حل مشکلات کشور خواهند بود. بنابراین هم دولت و هم مردم، باید با هوشیاری کامل، این توطئهها و کارشکنیها را خنثی کنند.
توجه به الزامات تشکیل دولت جوان حزباللهی
تشکیل دادن دولت قوی مردمی و تحولگرا، یا همان دولت جوان حزباللهی و انقلابی، یکسری الزامات دارد که باید به آن توجه ویژه داشت. از جمله این الزامات، آن است که تکتک وزرای دولت سیزدهم به لحاظ شاخصها، معیارها و ویژگیها، در تراز انقلابی اسلامی متناسب با شرایط گام دوم حرکت کنند. اکنون رئیسجمهور محترم گام اول را برای شناسایی و معرفی وزرای پیشنهادی خود به مجلس محترم شورای اسلامی برداشته است و الان نوبت نمایندگان مجلس است که براساس صلاحیت قانونی رأی اعتماد به هر یک از وزرای پیشنهادی، با رویکردی انقلابی و مبتنی بر نگاه آرمانگرایی واقعبینانه، با سید ابراهیم رئیسی برای تشکیل دادن کابینه در تراز انقلابی اسلامی، به طور شایسته و بایسته همکاری کنند.
برای تحقق این امر، توجه به ملاکها و معیارها و ویژگیهای وزیر تراز انقلاب اسلامی ضرورتی اجتنابناپذیر است. ویژگیهایی از قبیل:
1ـ ایمان قوی و اهل اخلاص و عمل خالصانه
2ـ دارای رویکرد انقلابی و جهادی و کار شبانهروزی و با روحیه خستگیناپذیری برای خدمت به مردم
3ـ معتقد و وفادار به مبانی، اصول، آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی به ویژه آرمان تمدنسازی اسلامی
4ـ معتقد به نظام ولایی در نظر و ولایت محور بودن در عمل
5ـ داشتن سوابق شفاف در فسادستیزی و پاکدست بودن در رعایت و حفظ بیتالمال
6ـ برخورداری از تخصص و تجربه لازم و متناسب با حوزه کاری با رویکرد تحولگرایی
7ـ برخورداری از بصیرت نافذ و انقلابی به ویژه درحوزه دشمنشناسی
8ـ داشتن مواضع شفاف نسبت به جبهه استکبار، جریان ضد انقلاب و فتنه
9ـ برخوردار از عزت نفس و خودباوری، معتقد به ظرفیتهای داخلی و به ویژه ظرفیتها و تواناییهای جوانان مؤمن انقلابی برای حل مشکلات با تکیه بر اصل خدشهناپذیر «ما میتوانیم»
10ـ سادهزیست بودن و به دور بودن از خصلت اشرافیگری، تجملگرایی، دنیاگرایی و عافیتطلبی
به طور قطع دولت برخوردار از چنین وزرایی، همان دولت جوان حزباللهی گرهگشا خواهد بود.
گزارش از مسلم خلخال